خواص و فواید چای لیندن ، سم زدا و کاهنده فشار خون و ...
به گزارش وبلاگ تورهای استانبول، خبرنگارانـ تا اوایل قرون وسطی مردم از قسمت های مختلف درخت لیندن (که به آن گل lime نیز گفته می گردد) مانند چای لیندن برای توانایی طبیعی این گیاه در ایجاد تعریق و سم زدایی، کاهش درد و اضطراب استفاده می کردند.
به گزارش وبلاگ تورهای استانبول، از لیندن به صورت داروی گیاهی و به شکل چای، عصاره یا محلول موضعی استفاده می گردد. لیندن دارای بسیاری از آنتی اکسیدان ها، روغن های فرار و سایر ترکیبات درمانی است. ازجمله این موارد می توان به فلاونوئید ها، تیلیروزید، کوئرستین و کامفرول اشاره نمود که با مزایایی مانند کاهش التهاب و تورم همراه است.
چای لیندن چیست؟
چای لیندن یک چای گیاهی است که از برگ ها، گل ها و پوست گونه های درختان Tilia (درختان لیندن نیز نامیده می شوند) به دست می آید. خانواده درخت های لیندن که شامل گونه های Tilia cordata، Tilia vulgaris، Tilia platyphyllos و Tilia tomentosa است، گیاه بومی اروپاست و در مناطقی مانند بلغارستان، رومانی، یوگسلاوی سابق و ترکیه می روید. این گیاه امروز در مناطقی مانند فرانسه و انگلیس نیز رشد می نماید.
درختان Linden دارای پوست خاکستری تیره، برگ های سبز شبیه قلب و گل هایی به رنگ سبز و زرد هستند. قسمت های مختلف درختان که برای تهیه چای، تنتور و سایر مواد مقوی غنی خشک می شوند، با مواد شیمیایی مفید نگهداری می شوند. گونه های درختی که در بالا ذکر شد، امروز به طور گسترده تری رشد می نمایند؛ زیرا قسمت هایی از آن ها حاوی بالاترین سطح تانن و ترکیبات موسیلاست که قوی ترین عصاره ها را ایجاد می نمایند.
لیندن برای چه مواردی استفاده می گردد؟
لیندن که گاه گل لیم نیز نامیده می گردد، بیشتر به علت اثرات طبیعی آرام بخش و ضد اضطراب مصرف می گردد؛ اما برای سلامت قلب، هضم، سیستم تنفسی و سیستم ایمنی بدن و... نیز مفید است. مصرف لیندن به عنوان چای ضد التهاب متداول ترین روش استفاده از این داروی گیاهی است؛ اما به صورت عصاره و تنتور نیز موجود است.
فواید چای لیندن
ازجمله خواص چای گل لیندن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1. حاوی آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید
مطالعات مجموعه ای از مواد شیمیایی تقویت نماینده سلامت بدن را در درختان لیندن نشان می دهند، از جمله:
فلاونوئید ها مانند کامپفرول، کورستین، میریسیتین و گلیکوزیدها.
روغن های فرار ازجمله آلکان ها، الکل های فنلی و استر ها و ترپن ها از جمله سیترال، سیترونلال، سیترونلول، اوژنول، لیمونن، نرول و پینن.
مواد تشکیل دهنده دیگر مانند ساپونین، تانن و توکوفرول.
اسید های آمینه ازجمله آلانین، سیستئین، سیستین، ایزولوسین، لوسین، فنیل آلانین و سرین.
کربوهیدرات ها به صورت پلی ساکارید های موسیلاژ ازجمله آرابینوز، گالاکتوز، رامنوز و... .
درحالی که چای لیندن منبع خوبی از آنتی اکسیدان هاست، تحقیقات نشان می دهد که دارای فلاونوئید ها، تیلیروسید، کوئرستین و کامفرول است. در بسیاری از مطالعات این ترکیبات برای محافظت در برابر آسیب رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو که می تواند به سلول ها آسیب برساند، نشان داده شده اند. مصرف بیش تر این مواد شیمیایی بعلاوه می تواند به حمایت از سلامت چشم، قلب و پوست یاری کند و به طور کلی خطر بعضی بیماری های مزمن را کاهش بدهد.
2. کاهش اضطراب
یکی از کاربرد های سنتی گل لیندن تسکین سرگیجه و کاهش علائم مربوط به اضطراب مانند سوء هاضمه، تپش قلب و استفراغ است.
مطالعات اخیر نشان می دهد که عصاره لیندن ممکن است اثرات آرام بخشی داشته باشد؛ زیرا از اثرات انتقال دهنده عصبی GABA تقلید می نماید که تحریک پذیری سیستم عصبی را مهار می نماید.
تصور بر این است که وجود آنتی اکسیدان هایی مانند فلاونوئید ها به تنظیم فعالیت سیستم عصبی نیز یاری می نماید. بعضی از افراد گزارش می نمایند که هنگام استفاده از لیندن کاهش فشار خون و درد مربوط به تنش مانند سردرد های تنشی را تجربه نموده اند. بعلاوه ممکن است با تقویت آرامش و کاهش اضطراب به بهبود کیفیت خواب نیز یاری کند.
آیا چای لیندن کافئین دارد؟
خیر چای لیندن به طور طبیعی فاقد کافئین است و یک چای گیاهی محسوب می گردد. اگر به اثرات کافئین حساس باشید و به عصبانیت یا عصبی شدن تمایل دارید، چای لیندن گزینه خوبی برای شماست.
3. پشتیبانی از سم زدایی و سلامت گوارش
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد چای لیندن می تواند مانند بعضی دیگر از چای های گیاهی ازجمله چای dandelion مانند یک ادرار آور طبیعی عمل کند. چای لیندن در حالیکه از عملکرد کلی دستگاه گوارش پشتیبانی می نماید، به کاهش احتباس مایعات و تورم یاری می نماید.
این ماده بعلاوه برای تقویت تعریق به منظور تقویت سم زدایی بدن مفید است و بعلاوه به عنوان یک موسیلاژ در آزاد کردن بلغم موثر است. این ویژگی به عنوان خواص تخریب و ضد اسپاسم توصیف می گردد که می تواند برای کاهش سرفه، علائم آنفولانزا و برونشیت و سایر مسائل تنفسی مفید باشد.
4- یاری به کاهش درد و التهاب
مطالعات خاص حاکی از آن است که آنتی اکسیدان های موجود در لیندن ازجمله تیلیروزید و کوئرستین قادر به کاهش التهاب، تورم و درد هستند. این خاصیت به طور بالقوه می تواند برای مبتلایان به بیماری هایی مانند آرتروز یا فیبرومیالژیا مفید باشد.
5- یاری به کاهش فشار خون
تصور می گردد که لیندن یک گشاد نماینده طبیعی عروق است، به این معنا که به اتساع رگ های خونی یاری می نماید و می تواند فشار خون را کاهش بدهد و در پی آن می تواند در کاهش علائم اضطراب، سردرد و ... مفید باشد.
خطرات و عوارض جانبی
آیا چای لیندن بی خطر است؟
مطالعات نشان می دهد که مصرف این چای در مقادیر میانه برای بیش تر بزرگ سالان به طور معمول قابل تحمل و بی خطر است. مصرف میانه بین دو تا چهار گرم؛ یعنی حدود سه تا چهار لیوان مخلوط چای در روز ضرری ندارد. نوشیدن بیش از این اندازه ممکن است به طور بالقوه عوارض جانبی مانند تغییر فشار خون و هضم درغذا ایجاد کند؛ بنابراین بهتر است بیش از این مقدار در روز مصرف نکنید.
اگر باردار هستید، نباید چای لیندن بنوشید (اطلاعات کافی در خصوص ایمنی آن در دسترس نیست) و در صورتی که بیماری قلبی دارید یا به مواد غذایی خاصی حساسیت نشان می دهید، باید از مصرف آن پرهیز کنید. افرادی که از دارو های ادرار آور یا دارو های حاوی لیتیوم استفاده می نمایند، نباید چای لیندن بنوشند؛ زیرا می تواند با این دارو ها تداخل داشته باشد. کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند، باید هنگام آغاز استفاده از چای لیندن احتیاط نمایند، به خصوص اگر این چای را به مدت طولانی می نوشند.
نحوه تهیه چای لیندن
برای تهیه چای لیندن برگ ها، گل ها و پوست آن را خشک می نمایند؛ سپس می جوشانند و در آب غوطه ور می نمایند و در نهایت عصاره آن را می نوشند. هنگام تهیه چای درخت لیندن از یک فروشگاه چای یا به صورت آنلاین دنبال گونه ای به نام Tilleul باشید.
با قرار دادن قسمت های خشک شده (گل ها، برگ ها، پوست) در آب داغ حدود 5 تا 10 دقیقه می توانید چای لیندن خود را تهیه کنید. برای هر وعده 8 اونسی که درست می کنید، حدود 1.5 گرم چای لیندن بهره ببرید.
از چای های کیسه ای پیش ساخته حاوی برگ ها، گل ها و پوست این گیاه بهره ببرید. در صورت خرید برگ یا گل های لیندن که به تازگی خشک شده اند، به جای استفاده از چای های کیسه ای از پیش ساخته، احتمالاً چای غلیظ و موثرتری تهیه خواهید کرد.
عطر لیندن چیست؟
این ماده شبیه به چای بابونه و دارای بوی معطر، رایحه و طعمی ملایم، شیرین و تلخ توصیف شده است. بعضی بعلاوه عطر این چای را چیزی مشابه عطر چوب و جنگل می دانند. چای هایی با سطح تانن بالاتر و محتوای مخاطی کم در مجموع معطر و طعم دارتر هستند. بعلاوه می توانید با افزودن گیاهان و ادویه های دیگر مانند زنجبیل، زردچوبه و ... مزایای سلامتی و طعم آن را بهتر کنید.
سایر موارد مصرف
گذشته از مزایا و کاربرد هایی که در بالا شرح داده شد، روش های دیگری که در آن قسمت های مختلف درخت لیندن استفاده می گردد، عبارت اند از:
تهیه قطره سرفه
فراوری شیره شیرین یا روغن های طعم دار
یاری به درمان صرع
نتیجه گیری
چای لیندن از گونه درختان Tilia است که قرن هاست در اروپا برای درمان بیماری هایی مانند اضطراب، درد، سرفه و فشار خون بالا استفاده می گردد.
از قسمت های مختلف این درختان از جمله گل ها، پوست و برگ ها برای تهیه چای، دم نموده و عصاره ای مقوی استفاده می گردد که می تواند به مقابله با التهاب، تورم و احتباس مایعات یاری کند.
ترکیبات مفیدی که در لیندن یافت می گردد، شامل آنتی اکسیدان هایی مانند فلاونوئید ها، کوئرستین، تیلیروسید و کامفرول است.
چای لیندن حاوی روغن های فرار و اسید های آمینه است.
از مزایای چای Linden می توان به داشتن یک اثر آرام بخش، تسکین دهنده دستگاه گوارش و یک ادرار آور طبیعی یاد کرد.
منبع: draxe
منبع: فرارو