مواد مغذی موجود در سیر

به گزارش وبلاگ تورهای استانبول، سیر همیشه به جهت خواص درمانی خود شناخته شده است. این مقاله اطلاعاتی را در مورد حقایق تغذیه ای سیر در اختیارتان قرار می دهد.

مواد مغذی موجود در سیر

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

سیر همیشه به جهت خواص درمانی خود شناخته شده است. این مقاله اطلاعاتی را در خصوص حقایق تغذیه ای سیر در اختیارتان قرار می دهد.

نام علمی سیر آلیوم ساتیوم (Allium sativum) بوده و به خانواده آماریلیداسه یا نرگسیان (Amaryllidaceaea) تعلق دارد. قرنها است که از آن برای اهداف پخت و پز استفاده می گردد. پیاز، موسیر، تره فرنگی، پیازچه و سیر سبز بعضی از اعضای خانواده سیر می باشند. قسمت حبابی شکل (پیاز گیاه) و یا سر این گیاه متشکل از بخش های متعدد گوشتی به نام حبه است. این حبه ها عطر و طعم تند و ادویه ای سیر را در خود داشته و اغلب در انواع مختلف غذهای خوشمزه مورد استفاده قرار می گیرند. سایر قسمت های قابل خوردن این گیاه برگها و گلهای آن بوده که زمانی که ترد و نارس می باشند، مصرف می شوند. این قسمتها معمولاً به منظور افزایش طعم در سالاد مورد استفاده قرار می گیرند. سیر بسته به دستور غذایی و اندازه استفاده از آن، ممکن است طعمی ملایم و یا قوی و شدیدی به غذا ببخشد. جدای از آشپزی این سبزی پیازی بعلاوه مورد استفاده اهداف درمانی قرار می گیرد.

حقایق تغذیه ای سیر

توجه: اندازه هر وعده 136 گرم بوده و ارقام آمده به صورت درصد برحسب رژیم غذایی 2000 کالری می باشد.

مواد مغذی

ارزش غذایی

مجموع چربی

1 گرم (1%)

کلسترول

10 میلی گرم (0%)

سدیم

23 میلی گرم (1%)

مجموع کربوهیدرات

45 گرم (15%)

فیبر خوراکی

3 گرم (11%)

قند

1 گرم

پروتئین

9 گرم

ویتامین A

2ر12 واحد بین الملل (IU) (0%)

ویتامین C

4ر45 میلی گرم (71%)

ویتامین E

1ر0 میلی گرم (1%)

ویتامین K

3ر2 میکروگرم (3%)

ویتامین B1 (تیامین)

3ر0 میلی گرم (18%)

ویتامین B2 (ریبوفلاوین)

1ر0 میلی گرم (9%)

ویتامین B3 (نیاسین)

0ر1 میلی گرم (5%)

ویتامین B6 (پیریدوکسین)

7ر1 میلی گرم (84%)

ویتامین B9 (فولات)

1ر4 میکروگرم (1%)

اسید پانتوتنیک

8ر0 میلی گرم (8%)

کلسیم

246 میلی گرم (25%)

آهن

3ر2 میلی گرم (13%)

مهمیم

0ر34 میلی گرم (8%)

فسفر

208 میلی گرم (21%)

روی

6ر1 میلی گرم (11%)

مس

4ر0 میلی گرم (20%)

منگنز

3ر2 میلی گرم (114%)

پتاسیم

545 میلی گرم (16%)

سلنیوم

3ر19 میکروگرم (27%)

فواید سلامتی بخش

محققان نشان داده اند که سیر یک عامل ضد میکروبی طبیعی است. به همین علت است که این ادویه، دارویی قوی جهت مبارزه با طیف گسترده ای از عفونتهای ناشی از عوامل بیماری زا به شمار میرود. وارد نمودن این ادویه به رژیم غذایی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عوارضی مانند تصلب شرایین، کلسترول بالا، و فشار خون بالا یاری کند.

بعضی مطالعات اجرا شده، نشان می دهند که مصرف این سبزی ممکن است خطر تجمع کلسترول در دیواره عروق را کاهش داده و امکان دارد کلسیفیکاسیون عروقی در بیماران مبتلا به کلسترول بالای خون را مهار سازد.

خواص آنتی بیوتیکی و ضد باکتریایی آن به وجود اسید آمینه ای تحت اسم آلیین (alliin) نسبت داده می گردد. اعتقاد بر این است که این اسید آمینه به سلامت قلب و عروق یاری نموده و آن را بالا می برد. بعلاوه اعتقاد بر این است که اثر تسکین دهنده ای بر روی سیستم عصبی دارد. این سبزی درمان خانگی مشهوری جهت درمان سرفه، سرماخوردگی معمولی، گلو درد و غیره است.

ژرمانیوم به اسم عاملی ضد سرطانی شناخته شده است و این عنصر ویژه به وفور در سیر موجود می باشد. افرادی که آن را به طور مرتب مصرف می نمایند، کمتر از فشار خون بالا و یا پایین شکایت می نمایند. بعلاوه این باور وجود دارد که به تنظیم دمای بدن یاری می نماید.

سیر بعلاوه ممکن است در خصوص آلرژی، سطح قند خون بالا، انگل های روده ای در بدن، سطح بالای تری گلیسرید، و سطح کلسترول LDL به خوبی عمل کند. اعتقاد بر این است که تجمع پلاکتی را کاهش داده، فشار خون را پایین آورده، و کلسترول HDLرا افزایش می دهد، در نتیجه خطر ابتلا به تصلب شرایین و حمله قلبی کاهش می یابد. بعلاوه به شل شدن دیواره رگ های خونی در صورتی که فراوری اکسید نیتریک در دیواره رگ های خونی افزایش یابد، یاری می نماید.

سیر یک ماده ضد باکتریایی طبیعی و ضد درد، بوده و خواص بی حس نمایندگی آن به اسم دارویی قوی جهت درمان دندان درد عمل می نماید. برای رهایی فوری از دندان درد، چند حبه سیر تازه را له نموده و آنها را روی دندانی که درد می نماید قرار دهید. زگیل و دیگر مسائل پوستی هم ممکن است با این ادویه ضد باکتریایی درمان گردد. نوک یک حبه سیر را بریده و آب آن را در محل آسیب دیده بمالید. آب آن ممکن است پوست را سوزانده و یا تحریک سازد، بنابراین پس از استفاده آن را با آب بشویید.

اگر منزلتان دارای حیاط خلوت است، در این صورت می توانید این گیاه را پرورش داده تا از فوائد آن بهره مند شوید. و یا می توانید آن را از بازار تهیه نموده و یا مکمل های حاوی سیر را از داروخانه های نزدیک خانه تان خریداری نمایید. بنابراین، این ادویه جادویی را به منظور افزودن بر طعم غذای خود و بهبود سلامتی تان مورد استفاده قرار دهید.

منبع: راسخون

به "مواد مغذی موجود در سیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد مغذی موجود در سیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید