طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ، خوشمزه و کشدار

به گزارش وبلاگ تورهای استانبول، حلیم بادمجان از جمله غذاهایی است که هم می تواند به عنوان یک پیش غذا و مزه سر میز مهمانی قرار بگیرد، هم یک وعده غذای اصلی باشد که به همراه انواع نان و سبزی خوردن سرو گردد. در این مطلب طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ را آموزش می بینیم؛ یک غذای ساده، متفاوت و البته خوشمزه که به جای گوشت قرمز، با مرغ تهیه می گردد.

طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ، خوشمزه و کشدار

مواد لازم برای طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ

  • بادمجان 4 عدد
  • سینه مرغ 1 عدد
  • پیاز میانه 2 عدد
  • عدس 1 پیمانه
  • کشک 0.5 پیمانه
  • مغز گردو 0.5 پیمانه
  • سیر 2 حبه
  • نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
  • روغن مایع به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ

1. سرخ کردن بادمجان ها

در اولین مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ، به سراغ آماده کردن بادمجان ها می رویم. ابتدا بادمجان ها را شسته و پوست بکنید، سپس به همه جای بادمجان ها نمک بپاشید و آن ها را در یک ظرف آبکش قرار بدهید. اجازه بدهید بادمجان ها به مدت 30 دقیقه استراحت نمایند تا تلخی موجود در بادمجان ها گرفته شده و دیگر طعم تلخ نداشته باشند.

پس از آن، بادمجان ها را با دستمال خشک نموده و در روغن سرخ کنید. بعلاوه می توانید به جای سرخ کردن در روغن، بادمجان ها را در هواپز قرار بدهید تا پخته و برشته گردد. در سرانجام، بادمجان ها را کنار بگذارید و به سراغ آماده کردن سایر مواد اولیه بروید.

2. پختن مرغ

سینه مرغ را هم به همراه یکی از پیازها، نمک، فلفل سیاه و قدری زردچوبه در قابلمه گذاشته و به قدری آب بریزید که روی مرغ را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید سپس در صورتی که روی سطح آب کف ایجاد شده بود، آن را با قاشق بگیرید.

حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید. اجازه بدهید تا سینه مرغ شما به مدت یک تا یک ساعت و نیم بپزد.

پس از این مدت، سینه مرغ را از روی حرارت برداشته و ریش ریش کنید. می توانید از آب مرغ به جامانده، برای تهیه غذاهای دیگر بهره ببرید.

3. پختن عدس

عدس را هم که پاک نموده و شسته اید، ابتدا ترجیحا به مدت 1 ساعت بخیسانید تا زمان پخت عدس کمتر گردد سپس عدس ها را در یک قابلمه ریخته و به همراه آب تا زمان نرم شدن عدس ها و کشیده شدن آب موجود در قابلمه، بپزید.

4. کوبیدن مواد اولیه

حالا تمام مواد اولیه و اصلی برای آماده کردن حلیم بادمجان با مرغ آماده شده است. بادمجان ها را به همراه مرغ های ریش ریش نموده، عدس پخته و مغز گردو در یک کاسه یا هر ظرف مناسب دیگری که دارید، بریزید سپس مواد را به یاری گوشت کوب به خوبی له کنید، به طوری که تمام مواد در هم حل شده و بافتی یکدست پیدا نمایند.

نکته: به جای گوشت کوب می توانید از غذاساز هم بهره ببرید.

5. ترکیب کردن مواد با پیاز داغ و کشک

در آخرین مرحله از طرز تهیه این غذای خوشمزه، باید پیاز داغ را آماده کنید. پیازها را به صورت خلالی خرد نموده، در یک ماهیتابه بریزید و به همراه روغن تفت بدهید.

پس از اینکه پیازها طلایی شدند، ابتدا سیر رنده شده و سپس نعنا خشک را اضافه نموده و اجازه دهید تا سیر و نعنا هم به مدت یک تا 2 دقیقه تفت بخورند.

سپس مواد له نموده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به ماهیتابه اضافه کنید. به مدت تقریبا 15 دقیقه به هم زدن مواد ادامه داده و اجازه دهید تا به خوبی تفت بخورند.

در این فاصله، کشک را در نصف پیمانه آب حل کنید تا رقیق و یکدست گردد. سپس آن را هم به ترکیب مواد داخل ماهیتابه اضافه نموده و هم بزنید. اجازه بدهید تا حلیم بادمجان شما به مدت تقریبا 15 دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا کشک به خوبی به خورد مواد رفته و یکدست گردد سپس حلیم بادمجان خود را از روی حرارت برداشته و برای سرو به ظرف مورد نظر منتقل کنید.

می توانید روی این غذا را با پیاز داغ، نعنا داغ، کشک و مغز گردو تزیین نموده و به همراه نان سنگک سرو کنید.

نکات تکمیلی در طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ

اگرچه حلیم بادمجان هم مثل انواع دیگر حلیم مثل حلیم گندم و حلیم برنج عموما با گوشت قرمز درست می گردد، اما حلیم بادمجان با مرغ می تواند یک غذای متفاوت و البته خوشمزه محسوب گردد. این غذا را می توانید در وعده های غذایی مختلف برای ناهار و شام میل نموده، یا آن را یک پیش غذای مجذوب کننده در نظر بگیرید. در ادامه، به نکات تکمیلی طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ می پردازیم.

طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ و برنج و عدس

در بعضی از دستورهای تهیه، در مواد اولیه حلیم بادمجان با مرغ، برنج هم دیده می گردد. برای طرز تهیه این غذا، شما می توانید برنج را جداگانه یا به همراه مرغ بپزید، یا از هر گونه برنجی که از قبل پخته و در یخچال دارید، بهره ببرید.

حلیم بادمجان با مرغ و لوبیا سفید

حلیم بادمجان با مرغ و لوبیا سفید هم از دیگر روش های تهیه حلیم بادمجان است که هواداران خود را دارد. اگر دوست دارید حلیم بادمجان خود را به این روش تهیه کنید، لوبیاهای سفید را از شب قبل در آب بخیسانید تا نفخ آن ها گرفته گردد. سپس آن ها را بپزید و به مواد حلیم بادمجان اضافه کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی بدون گوشت

در نهایت، به طرز تهیه حلیم بادمجان بدون گوشت که گزینه ای مالی و ارزان است و به آن حلیم بادمجان ساده می گویند هم شما می توانید مرغ را از این ترکیب حذف نموده و آن را بدون مرغ یا گوشت تهیه کنید. در این صورت، این غذا برای افراد گیاهخوار هم قابل استفاده است.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ، خوشمزه و کشدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ، خوشمزه و کشدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید