چگونه استرس را کنار بگذاریم و برای کلاس های آنلاین فرزندمان آماده شویم؟
به گزارش وبلاگ تورهای استانبول، امسال هم زمزمه های غیرحضوری شدن مدارس به دلیل همه گیری ویروس کرونا به گوش می رسد و بچه ها قرار است برای دومین سال متوالی به آموزش آنلاین مشغول شده و به شکل مجازی در کلاس ها حضور داشته باشند. این موضوع می تواند برای والدین سخت و گاهی استرس زا باشد. این استرس و نگرانی می تواند بر کیفیت کار شما و همچنین کیفیت ارتباطتان با فرزندان هم تاثیر منفی بگذارد.
با توجه به اینکه تا شروع سال تحصیلی فقط چند هفته به جای مانده است، در تحریریه وبلاگ تورهای استانبول مگ تصمیم گرفتیم از روش هایی برایتان صحبت کنیم که می توانید با کمک آن ها استرس و اضطراب شروع کلاس های آنلاین را کاهش داده و به راحتی در کنار فرزندتان سال تحصیلی تازه را شروع کنید.
فشار آموزش آنلاین
بسته ماندن مدرسه ها و برگزاری کلاس ها به صورت آنلاین می تواند ترسناک باشد. چون شما به نام والدین باید نقش معلم را هم بازی کرده و به پیشرفت فرزندتان در تحصیلات بیشتر از قبل توجه کنید. قبلا برای خیلی از والدین کمک به انجام تکالیف فرزندان هم سخت بوده و طبیعی است حالا که قرار است تمام مسئولیت آن ها را به عهده داشته باشند درگیر استرس بشوند.
بزرگترین نگرانی والدین برای برگزاری کلاس های آنلاین این است که چطور وقتی مشغول کار هستم، حونام به کودکم و کلاس او باشد؟ گاهی با خود فکر می کنند که اگر چند هفته دیرتر کلاس ها را شروع کنند ایرادی ندارد یا اگر به جای حضور در کلاس های درس به فرزندم اجازه دهم مهارت هایی را از اینترنت یاد بگیرد شاید بهتر باشد. اما همه این ها نتیجه استرس و اضطرابی است که شما درگیر آن هستید و کلاس های آنلاین آنطور که فکر می کنید هم سخت و دردسر آفرین نیستند.
کلاس های آنلاین، چیزی فراتر از آموزش
کاترین هایدون، که در گذشته معلم کلاس دوم بوده و در حال حاضر به نام استراتژیست مرکز نوآوری sparkivity فعال است، یکی از نکات اصلی آموزش و یادگیری را تدوام در آن و با هدف ایجاد احساس عادی بودن و رشد در میان جمع می داند.
هایدون می گوید ممکن است والدین فکر کنند در حال حاضر بچه ها باید استراحت کنند و نیازی به حضور در کلاس های آنلاین ندارند اما باید بدانند که اگر بدون هیچ برنامه ریزی و اصول مشخصی به آن ها اجازه دهند که تمام روز را به بازی و تماشای تلویزیون بگذرانند، بچه ها بعد از مدت کوتاهی خسته می شوند. این خستگی خیلی سریع تر از آنچه که فکرش را بکنید پیش می آید چون با توجه به همه گیری کرونا بچه ها امکان برقراری ارتباط با دوستانشان را هم ندارند و همین کار را سخت تر می کند.
وندی والش (روانشناس و نویسنده) می گوید: همه ما امیدواریم این شرایط موقتی باشد اما هنوز نمی توان زمان قطعی آن را بیان نمود. آموزش در خانه برای بچه ها یک ساختار مناسب ایجاد می کند و باعث می شود از ماندن در خانه و عدم معاشرت با دوستانشان کمتر خسته شوند.
والش توضیح می دهد که عدم وجود ساختار و برنامه ریزی روزانه باعث ایجاد اختلال شناختی در بچه ها و بزرگسالان می شود و نتیجه آن چیزی جز افزایش احساس افسردگی نیست. او معتقد است تکالیف مدرسه و تمرکز بر روی آن ها باعث ایجاد ساختار در زندگی بچه ها می شود و همین امر کمک می کند تا آن ها درگیر افسردگی نشوند.
تفاوت آموزش آنلاین با آموزش سنتی در خانه
آموزش سنتی خانگی و آموزش آنلاین در دوران قرنطینه دو موضوع فرق دارد. درست است که قرنطینه به اجبار پیش آمده و در برنامه زندگی عادی کسی وجود نداشته است اما می توانیم از جنبه مثبت هم به این ماجرا نگاه کنیم. در این مدت اعضای خانواده زمان بیشتری را برای معاشرت با یکدیگر دارند و روی مهارت های مختلف زندگی مثل آشپزی، نظافت، تعمیر وسایل، تغییر دکوراسیون و سرگرمی های جمعی کار کرده اند.
شرایط آموزش آنلاین هیچ شباهتی به آموزش سنتی در خانه ندارد چون بچه ها هنوز در قالب گروه دانش آموزان در کلاس ها حضور پیدا می کنند و فعالیت های گروهی و حتی بازی های آنلاین را با هم انجام می دهند. پس به روابط اجتماعی شان آسیبی نرسیده و در قالب گروه ولی به صورت آنلاین به فعالیت می پردازند.
والش می گوید: تلاش برای تشکیل کلاس اول ابتدایی به صورت جدی در پلتفرم های آنلاین تلاشی بی فایده است، همانطور که نمی توان از طریق این پلتفرم ها کاردستی های پیچیده را به بچه ها در سن پیش دبستانی آموزش داد. اما استفاده از این بستر می تواند تعاملات اجتماعی بچه ها را گسترده کرده و احساس حضور در جمع را در آن ها ایجاد کند.
چطور هم زمان کار کنید و به مدرسه کودکتان رسیدگی کنید؟
آموزش آنلاین موضوعی است که با توجه به شرایط جامعه، تمام بچه ها به آن نیاز دارند. این روش می تواند ساختاری مناسب در زندگی شان ایجاد کند و به آن ها کمک کند تا برای روزشان برنامه ریزی داشته باشند. همچنین حضور در کلاس ها، ارتباط با هم کلاسی ها و سرگرم شدن با تکالیف می تواند باعث از بین رفتن خستگی و کلافگی آن ها شود.
هر 2 تا 3 ساعت آموزش آنلاین برابر با 1 روز معمولی در مدرسه است. البته شرایط برگزاری کلاس بسیار مهم است اما میانگین زمانی که بچه ها در مدرسه هم به یادگیری مشغول بودند بین 1 تا 3 ساعت بوده است. پس کوتاه تر شدن زمان حضور در سر کلاس می تواند برای والدینی که از خانه دورکاری می کنند کمی مشکل ساز باشد.
برای جلوگیری از تداخل برنامه کاری خودتان و کودکتان می توانید یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید. مثلا در روز 2 ساعت را برای کمک به فرزندتان در امور مدرسه اختصاص دهید. البته بهتر است این 2 ساعت را به سه بخش در روز تقسیم کنید تا هم برای شما هم برای او تنوع ایجاد شود.
در بین زمان هایی که برای رسیدگی به امور درسی فرزندتان اختصاص داده اید هم می توانید به فعالیت های کاری خودتان بپردازید. این وقفه هایی که در بین کار می اندازید می تواند در سلامتی شما هم موثر باشد. هربار که از جلوی مانیتور کنار می روید چشمان شما استراحت کرده و بدنتان هم فعالیتی سبک را تجربه می کند.
برای تعامل با کودک کلاس اولی تان که اولین تجربه حضور در مدرسه را به صورت آنلاین می گذراند باید صبور باشید، اگر نیاز به استراحت دارید حتما استراحت کنید و محدودیت هایی که خود یا کودکتان برای انجام کارها دارید را درک کنید. اگر انجام یک سری از فعالیت ها ناامیدتان کرده است می توانید آن ها را متوقف کنید.
اگر به صورت فریلنس و پروژه ای کار می کنید هیچ اشکالی ندارد کارتان را در 6 بعدازظهر به پایان برسانید یا 8 صبح به جای شروع به کار به خانواده تان رسیدگی کنید. حتی می توانید برای تمرکز بیشتر بر روی کارهایتان اتاق یا مکانی مشخص را برای کار انتخاب کنید و محلی دیگر را به کودکتان اختصاص دهید تا کلاس های خود را در آنجا بگذراند.
می توانید برنامه کارهای روزانه را به چند بخش تقسیم کنید و از کودکتان بخواهید در بعضی از کارها به شما کمک کند. مثلا اگر قرار است لباس های شسته شده را در کمد بچینید می توانید از او کمک بگیرید. همچنین اگر در بین روز امکان رسیدگی به فعالیت های مدرسه فرزندتان را ندارید هیچ مسئله ای پیش نمی آید. شما می توانید بعد از پایان ساعت کاری خود، به سراغ کارهای مدرسه او بروید.
چطور بر فرایند آموزش کلاس های آنلاین نظارت کنید؟
وقتی کلاس های آنلاین شروع شوند متوجه می شوید که استرس تان بی دلیل بوده و برعکس، حالا زمان زیادی از روز را می توانید به کارهایی غیر از کارهای کودکتان برسید. همچنین از زمان هایی که با هم می گذرانید بیشتر لذت خواهید برد چون در خانه بودن دیگر برایشان یکنواخت نخواهد بود. تکالیف هر روزه ای که باید انجام دهد به او هدف می دهد و به ما هم کمک می کند که بتوانیم برای تمام روز یک برنامه مشخص تنظیم کنیم.
معلم ها هم به اندازه شما درباره کلاس های آنلاین درگیر استرس و نگرانی هستند. گاهی آن ها فقط چند روز فرصت دارند تا خود را با پلتفرم و سیستم تازه آموزش وفق دهند و این اصلا کار آسانی نیست. با این حال اگر احساس کردید معلم فرزندتان وقت زیادی را به آموزش اختصاص نمی دهد یا در انجام وظایفش کوتاهی می کند می توانید با کادر مدرسه در ارتباط باشید تا مشکل را رفع کنند.
شما می توانید در قدم اول با معلم به صورت محبت آمیز صحبت کنید تا دلیل این اتفاق را بفهمید. برای مطرح کردن مشکل در عین حال که از کلمات و جملات محکم و قوی استفاده می کنید باید مهربان باشید تا مکالمه به خوبی پیش رفته و بتوانید مشکل را حل کنید. اما گر برای رفع آن کاری از دستتان بر نمی آمد حتما موضوع را با مسئولین مدرسه مطرح کنید.
به کودکتان یاد بدهید برنامه ریزی و زمان بندی کند
برای کودکتان یک زمان سنج یا ساعت مناسب بخرید تا بتوانند برای پیروی از برنامه روزانه شان از آن استفاده کنند. شما می توانید به آن ها یاد بدهید چطور برای هر بخش از برنامه ساعت را کوک کنند تا بتوانند از زمانشان به بهترین شکل استفاده کنند.
همچنین لازم است به آن ها کمک کنید تا برنامه روزانه بنویسند. یک تخته بزرگ یا یک مقوای بزرگ تهیه کنید و از او بخواهید برنامه روزانه خود را روی آن بنویسد. سپس آن را در مکانی که مخصوص حضور در کلاس و انجام تکالیف است قرار دهید تا بتواند به راحتی از آن استفاده کند.
هدف از انجام تمام این کارها ایجاد یک ساختار مناسب از طریق کودک است. ساختاری که خودش آن را سازماندهی کند و در آن احساس امنیت داشته باشد. از قلم نیاندازید که حضور شما به نام کمک و پشتیبان می تواند به او احساس امنیت بیشتری دهد.
یادتان باشد که هیچ وقت نباید بر فرزندتان غلبه کرده و او را مجبور به انجام کاری یا ایجاد تغییری در برنامه روزانه اش کنید. سختگیر نباشید و از عقب ماندن کارها و درس هایش نگران نباشید. این اتفاق تقریبا برای همه بچه ها می افتد. مغز و فکر آن ها جوان است و می توانند به راحتی در زمان مشخص خود را به امتحانات برسانند.
سخن آخر
امسال هم بچه ها کلاس اولی بدون هیچ تجربه ای از فضای مدرسه باید به صورت آنلاین کلاس ها را بگذرانند و این می تواند برای شما نگران کننده باشد. علاوه بر اینکه بچه ها امکان معاشرت با همسن و سال های خود را ندارند ممکن است حضور در کلاس های آنلاین بدون نظارت شما برایشان مشکل باشد. البته این نگرانی ها بعد از چند روز اول مدرسه رفع می شود و می بینید که شروع کلاس ها یکنواختی روزها را از بین برده و کودک شادتری دارید.
این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه رفع مسؤولیت وبلاگ تورهای استانبول مگ را بخوانید.
منبع: healthline
منبع: دیجیکالا مگ