یک سال با گلکسی زد فولد 3؛ مقاوم تر از حد تصور اما با یک ضعف بزرگ!
به گزارش وبلاگ تورهای استانبول، گلکسی زد فولد 3 بعد از گذشت یک سال از عرضه همچنان یک گوشی بسیار عالی با مقاومتی بیشتر از حد تصور است اما یک نکته مهم در رابطه با آن وجود دارد که قبل از خرید آن یا هر گوشی تاشوی دیگری حتما باید به خاطر بسپارید.
گوشی های تاشو هنوز به آن بلوغی که باید نرسیده اند و در نتیجه همچنان از آن ها به عنوان گوشی هایی تازه وارد، ثابت نشده و ضعیف و بی کیفیت یاد می شود. اما در مقایسه با نسل های قبل، سامسونگ واقعا پیشرفت محسوسی در افزایش کیفیت گوشی های تاشو داشته که می شود این پیشرفت را به وضوح دید و حس کرد.
شاید سه سال قبل، یعنی زمانی که سامسونگ نخستین بار از گلکسی فولد با آن داستان های عجیبش رونمایی کرد، گفتن اینکه گوشی های تاشو آینده درخشانی خواهند داشت خیلی منطقی به نظر نمی آمد و کاربران هم این حرف را نمی پذیرفتند. اما اکنون به جرئت می توان گفت که آینده خوبی سر راه شرکت کره ای و طور کلی فناوری تاشو واقع شده است.
سامسونگ سال گذشته پیروز شد 10 میلیون گوشی تاشو بفروشد و این رقم اصلا قابل قیاس با میزان فروشی که شرکت سال قبل تر از آن داشت نیست. به نظر می رسد سامسونگ فرمول پیروزیت را پیدا کرده و دارد طبق آن عمل می کند چون هر سال که می گذرد، علی رغم اینکه مقاومت گوشی های تاشو به شکل چشمگیری افزایش پیدا نمی کند، اما باز هم می بینیم که کاربران زیادی به خرید آن ها علاقه نشان می دهند.
کیفیت ساخت، تنها بخش گوشی های تاشو است که همچنان نیاز به بهتر شدن دارد. در واقع باید بگوییم هرچه شرکت ها در این بخش تلاش کنند باز هم کم است چون نمایشگر منعطف، ضعیف است و در برابر ضربه بسیار حساس؛ در نتیجه باید خیلی محتاطانه با آن برخورد کرد. قطعا یک کاربر نمی تواند در تمام مدتی که از یک گوشی استفاده می کند، از آن مثل یک شیشه نگه داری کند و مراقب باشد که خدایی نکرده بیفتد و بشکند. بنابراین شرکت های سازنده باید فکری اساسی به حال این شرایط بکنند.
طبق گفته های نویسنده سایت منبع که در واقع از تجربیات خود در زمینه کار با گوشی های تاشوی سامسونگ گفته، او بعد از خرید گلکسی زد فولد 2 به عنوان نخستین گوشی تاشوی خود، به مدت 10 ماه آن را بررسی و نقاط ضعف و قوت آن را هم در مطلبی نوشت و منتشر کرد. بعد از اینکه او گلکسی زد فولد 3 را به عنوان جانشین این گوشی خریداری کرد، اکنون تصمیم گرفته در رابطه با نقاط قوت و ضعف آن بنویسد تا کاربرانی که مطلب قبلی را خوانده بودند، متوجه شوند تا چه میزان این محصول در مقایسه با قبل پیشرفت داشته و تا چه میزان ضعف های آن پوشش داده نشده است.
او گلکسی زد فولد 2 را به خاطر وجود حباب در نمایشگر تعویض و به جای آن گلکسی زد فولد 3 را خریداری کرد تا علاوه بر تجربه یک محصول جدیدتر و مجذوب کننده تر، تفاوت ها را هم بین دو نسل ببیند و متوجه شود. او می گوید در مقایسه با گوشی های معمولی، گلکسی زد فولد 2 از خاصیت ضد آب بهره نمی برد. این قابلیت برای یک گوشی پرچم دار آن هم با برچسب قیمتی بیشتر از 1000 دلار واقعا ضروری است چرا که کاربران به دفعات متعدد ممکن است گوشی را در معرض آب قرار دهند.
همچنین مقاومت پایینی که گوشی داشت باعث شد بعد از تولد فرزندش، گوشی را کاملا در یک اتاق دیگر نگه دارد چون از این بابت که ممکن است بلایی سر آن بیاید نگران بود. خرید یک گوشی هوشمند قطعا نباید همچین دغدغه ای را برای کاربران به وجود بیاورد؛ البته که گوشی و کودک، دو کلمه ای هستند که بسیاری از والدین با شنیدن آن مو به تنشان سیخ می شود چرا که احتمالا تجربه های تلخی داشته اند، اما با این حال گوشی تاشو خیلی مقاومت پایین تری دارد و در واقع می توان گفت وقتی آن را خریداری می کنید، فرزندتان اصلا نباید بداند چنین محصولی در خانه وجود دارد.
موارد این چنینی باعث شد او به سراغ گلکسی زد فولد 3 برود که حداقل استاندارد ضد آب IPX8 داشت و می توانست حتی در عمق 1 متری آب هم از ورود آن به درون جلوگیری کند. او در این رابطه گفت: اگر یک گوشی بتواند در عمق 1 متری آب به مدت 30 دقیقه دوام بیاورد و از سقوط از ارتفاع 1 متری جان سالم به در ببرد، یک کودک که یک سالش هم نشده نمی تواند بلایی سرش بیاورد.
اینطور که به نظر می رسد، استراتژی او جواب داد. اگرچه برای خرید گلکسی زد فولد 3 مجبور شد علی رغم معاوضه زد فولد 2، 800 دلار دیگر هم بپردازد اما ظاهرا این ارتقا ارزشش را داشت. ظاهرا این گوشی سقوط را تجربه کرده، گاز گرفته شده و حتی روی آن شیر ریخته شده است؛ یک خراش کوچک هم مدرکی است دال بر اینکه زد فولد 3 اصلا در پر قو نگه داری نشده است. اما با این حال دوام آورده و صاحبش هم از این بابت بسیار راضی است. اگرچه اضافه شدن استاندارد ضد آب IPX8 که سال هاست در گوشی های معمولی وجود دارد خیلی ارتقای چشمگیری نبوده اما در مقایسه با گوشی های تاشو، این قابلیت معجزه کرد و توانست زد فولد 3 را به شاید مقاوم ترین گوشی تاشوی موجود تبدیل کند.
اوضاع زمانی جالب تر می شود که بدانید این گوشی در طول این مدت حتی یک بار هم درون قاب محافظ قرار نگرفته و کاملا بدون قاب استفاده شده است. نویسنده می گوید بارها و بارها گوشی از دستش رها شده و به زمین افتاده، بارها پیش آمده که روی یک جسم سخت بیفتد و خط و خش روی لولاها و فریم کناری هم کاملا گویای این مسأله هستند. اما در نهایت مقاومت بالایی که این گوشی از خود به نمایش گذاشت عالی بود. حتی گرد و غبار و خاک هم به لطف طراحی خوب سامسونگ شانسی برای ورود به داخل آن نداشتند.
می رسیم به نکته منفی داستان…
بزرگ ترین ضعف گلکسی زد فولد 3 در بخش مقاومت، محافظ صفحه آن است. این حرفی بود که نویسنده مطلب، شش ماه بعد از استفاده از این گوشی به آن رسید و یک سال بعد هم آن را در گزارش خود آورد. اگرچه سامسونگ مدعی شده در این محصول از محافظ صفحه بهتری استفاده کرده (از TPU به PET) و حتی چسب های محکم تری هم برای چسباندن محافظه به نمایشگر استفاده کرده تا از ورود حباب به درون جلوگیری کند، اما حداقل طبق تجربه های این شخص که این روش ها کارساز نبودند.
در شش ماه نخست، ظاهرا مشکل خاصی وجود نداشت و گلکسی زد فولد 3 به بهترین شکل ممکن برای صاحبش کار کرد. اما در یک روز سرد زمستانی، او گوشی را از درون جیبش در می آورد و صدای شکستنی را می شنود. اگر این اتفاق برای هر یک از ما رخ می داد، شاید دعا می کردیم صدای شکستن از چیز دیگری باشد اما این صدا واقعا از خود گوشی درآمده بود و صاحبش را به شدت ترساند. او در ابتدا تصور کرد شاید محافظ بیرونی گوشی به خاطر سرمای زیاد شکسته باشد اما بعد از بررسی دقیق متوجه شد اصلا مشکل از جای دیگری بود. او دریافت که بین لایه محافظ صفحه و خود صفحه در نزدیکی چین خوردگی وسط، یک شکاف بزرگ به وجود آمده به گونه ای که گویا کسی محافظ صفحه را کشیده است.
برای این موضوع دلیل خاصی وجود نداشت و صاحب گوشی هم هیچوقت نتوانست به طور حتمی متوجه شود چرا این اتفاق افتاده است. اما حدس او کاملا مطابق با چیزی است که فکر می کنم. ظاهرا گوشی که درون جیب او قرار داشته گرم می شود و وقتی هم آن را بیرون می آورد، سرمای زیاد باعث می شود محافظ صفحه بسیار شکننده شود. جز این، هیچ توضیح منطقی برای این مشکل وجود ندارد چون تا قبل از آن گوشی بدون هیچ مسئله ای کار می کرد.
این تنها مسئله ای بود که برای گوشی زد فولد 3 بعد از شش ماه به وجود آمد اما همین مشکل سبب شد کمی بعد، کلی حباب به درون گوشی نفوذ کنند و آن را از شکل مجذوب کننده اولیه خارج سازند. این مشکل البته فقط برای این شخص به وجود نیامد و بسیاری از کاربران زد فولد 3 هم آن را تجربه کرده اند. فقط کافی است آن صدای شکستن نخست را بشنوید، از آن به بعد فقط چند روز طول می کشد تا کل قسمت چین خوردگی وسط نمایشگر پر از حباب شود.
در طول زمان، این حباب ها بزرگ و بزرگ تر شدند و اکنون تبدیل شده اند به یک حباب بسیار بزرگ در سراسر چین خوردگی از بالا به پایین به گونه ای که هر چقدر آن را فشار دهید، فایده ای ندارد چون فاصله در نتیجه جدا شدن چسب بین محافظ صفحه و نمایشگر ایجاد شده و قطعا درست نخواهد شد. از طرفی این فاصله افتادن باعث شده گرد و خاک هم بین نمایشگر و محافظ صفحه نفوذ کند که این اصلا خوب نیست. سامسونگ هم کاربران را مجاب کرده فقط در مراکز مجاز و قانونی این شرکت به تعویض محافظ صفحه اقدام کنند بنابراین کاربرانی که به این مراکز دسترسی ندارند، باید خیلی مراقب دستگاه خود باشند.
نویسنده می گوید وقتی به مرکز تعمیر گوشی رقت، متوجه شد که نه تنها خودش تنها کسی نیست که با این مشکل روبرو شده بلکه تعداد کاربرانی که با برای گوشی شان چنین مسئله ای پیش آمده بسیار بیشتر از چیزی بوده که تصورش را می کرد. او با دو نفر از کاربرانی که مشکل مشابهی داشتند صحبت کرد و متوجه شد آن ها هم بعد از گذشت شش یا هشت ماه، دقیقا با همین حباب ها روبرو شدند و نمی دانستند باید چه کنند. مسئله ای که باعث شده تعویض محافظ صفحه گلکسی زد فولد 3 به یکی از تکراری ترین کارهایی بدل شود که در مراکز تعمیراتی سامسونگ اتفاق می افتد.
نتیجه؛ مقاومت هم نقطه ضعف گلکسی زد فولد است و هم نقطه قوت!
بعد از تجربه گلکسی زد فولد 2 و 3، نویسنده مطلب به این نتیجه رسید که به احتمال بسیار فراوان، بعد از گذشت چندین ماه، کاربران گلکسی زد فولد 3 با حباب در بین نمایشگر و محافظ صفحه روبرو خواهند شد. اگر هم سامسونگ فکری اساسی به حال این شرایط نکند، قطعا گلکسی فولد 4 هم از مشکل مشابه رنج خواهد برد. این مشکل خصوصا برای کاربرانی که در نزدیکی مراکز مجاز سامسونگ زندگی نمی کنند یا در کشورشان اصلا خبری از این کنندگی ها نیست بسیار دردسرساز خواهد شد. خصوصا اینکه اگر هم کنندگی مجاز پیدا شود، باید چندین ساعت در صف بمانید تا مشکل برطرف شود و این است که یک روز کامل وقت از کاربر می گیرد.
با تمام این تفاسیر، حباب ها را می شود تحمل کرد. یعنی این مشکل واقعا بد است و نباید وجود داشته باشد، خصوصا اینکه گرد و غبار به درون گوشی نفوذ می کند. اما اگر کاربر حساسی نباشید (در واقع باید بگوییم اگر اصلا اهمیتی ندهید)، بعد از گذشت چند روز به آن عادت کرده و فراموش می کنید چنین مسئله ای درون گوشی وجود دارد، هرچند منظورمان این نیست که حباب ها را نبینید. البته اگر این مشکل برایتان به وجود آمد، در اسرع وقت گوشی را تعمیر کنید تا مشکل بزرگ تر نشد.
اگر سامسونگ می خواهد گوشی های تاشوی خود را به محبوبیت بالاتری در نزد کاربران برساند، انتظار نداریم گوشی محکم یا بی نظیری تولید کند، حداقل جلوی رخ دادن این مسائل کوچک و پیش پا افتاده را بگیرد. اینکه بخش بزرگی از قسمت مرکزی گوشی 1800 دلاری ما بعد از شش ماه حباب می گیرد و گرد و خاک به درون آن نفوذ می کند، اصلا مشکل کوچکی نیست و نمی توان با وجود آن، کنندگان سامسونگ را به شخص دیگری پیشنهاد داد.
امیدواریم سامسونگ در گلکسی فولد 4 کیفیت ساخت را بهبود بخشیده و از چسب های قدرتمندتری استفاده کند که بعد از چندین بار باز و بسته کردن گوشی یا در معرض هوای سر و گرم قرار دادن آن، چنین مسئله ای برایش به وجود نیاید. این تغییر مثبت از این جهت هم از سامسونگ انتظار می رود که شرکت قرار است قیمت گوشی هایش را نیز در مقایسه با قبل افزایش دهد. بنابراین چنین خواسته ای اصلا بزرگ محسوب نمی شود اما واقعا مهم است. گلکسی فولد 4 قرار است پس فردا به همراه فلیپ 4 رونمایی شود. قطعا در رویداد پیش رو، سامسونگ توضیحاتی را در رابطه با مقاومت نمایشگر این گوشی ها ارائه می دهد که باید منتظر ماند و دید آیا به راه حلی برای مشکل یادشده اشاره خواهد شد یا خیر.
آیا شما هم از گلکسی زد فول 3 یا 2 استفاده می کنید؟ تجربه دیدن چنین مسئله ای را دارید؟
منبع: Engadget
منبع: دیجیکالا مگ