آخرین چهارشنبه سال
به گزارش وبلاگ تورهای استانبول، در آستانه ورود به قرن جدید و همچنین سال نو شمسی هستیم، لذا بهتر است آمادگی پذیرش تغییر در بعضی رفتارهایمان و عادت هایمان را داشته باشیم. سعی کنیم روزمرگی ها و عادی انگاری هایی را که بیشتر اوقات مانند سمی زندگی ما را تحت تأثیر قرار می دهد ترک کنیم.
تقریباً در حدود یک سالی هست که بیماری ناشی از ویروس کرونا، جهان و کشورمان را تحت تأثیر خود قرار داده است به گونه ای که بسیاری بر این باورند در دوران پس از این بیماری یا بهتر بگوییم دوره پساکرونا بسیاری از رفتارها و مناسبات تحت تأثیر این همه گیری تغییر خواهد نمود. در شرایط کنونی و در زمستان فعلی تعداد مبتلایان و آسیب دیدگان بیماری ناشی از ویروس کرونا در حال افزایش است. این مخاطره خود به اندازه کافی و در حد لازم احتیاج به مداقه و توجه ویژه دارد اما با افزوده شدن مخاطره ای دیگر که با چاشنی هیجان نیز همراه باشد، شرایط می تواند دشوارتر شود. در مراسم چهارشنبه سوری یا چهارشنبه آخر سال معمولاً جوانان و نوجوانان فعالیت بیشتری دارند، این گروه سنی دقیقاً همان گروهی است که در برابر ویروس کرونای انگلیسی آسیب پذیرتر هستند. از طرفی ازدحام جمعیت در مراسم چهارشنبه آخر سال هر چند ممکن است برای ساعاتی بیشتر طول نکشد اما سال جاری با خاتمه یافتن این مراسم نمی توان اطمینان حاصل کرد که خطر رفع شده باشد و ممکن است در روزهای بعد علائم کووید19 ظاهر شود. لذا سال جاری توجهی مضاعف باید مدنظر بوده و بیشتر از سال قبل احتیاجمند ملاحظات ویژه ای است.
با وجود کووید19، ریسک آسیب پذیری بالا رفته و تاب آوری پایین می آید. مخاطراتی که در چهارشنبه آخر سال می تواند رخ دهد عبارتند از: انفجار، آتش سوزی، ازدحام جمعیت، ابتلا به بیماری ناشی از ویروس کرونا و... این نکته زمانی اهمیت دوچندان می یابد که دو مخاطره در کنش متقابل با همدیگر تأثیرات مضاعفی را ایجاد نمایند. به طور مثال مخاطره ازدحام جمعیت به خودی خود و در صورتی که حرکتی توسط جمعیت صورت نپذیرفته و فشردگی ایجاد نشود کمی دارای ریسک کمی زیادی نیست اما با وجود کووید19 و فاصله نزدیک تر افراد نسبت به هم، کمتر از حد مجاز که تقریباً دومتر باید باشد طبیعی است که در اثر هیجانات و ماجراجویی ها، ریسک ابتلا با کاهش فاصله افراد نسبت به هم بسیار بیشتر شود، حال آنکه در شرایط عادی چنین شرایطی رخ نخواهد داد.
در شرایط فعلی حتی افرادی که پروتکل ها را رعایت می نمایند و آسیب پذیر هم هستند نیز ممکن است در معرض بیماری توسط افرادی که رعایت نمی نمایند قرار بگیرند. پس اگر به هر دلیلی پروتکل ها را جدی نمی گیریم، کوشش کنیم که حداقل برای حفظ سلامتی دیگران پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم. بیاییم قرن جدید و سال نو را با رویکرد تغییر نگرش منجر به تغییر رفتار به سمت پیشگیری و مدیریت جامع ریسک شروع نماییم. متفاوت بیندیشیم!
*مدرس دانشگاه و صاحبنظر در حوزه مدیریت بحران، ریسک و پدافند غیرعام
منبع: ایران
منبع: خبرگزاری پانا