آشنایی با گیاه افدرا،خواص و عوارض آن

به گزارش وبلاگ تورهای استانبول، خواص افدرا در پزشکی از سالیان بسیار دور شناخته شده بوده است. با این که این عصاره 2500 سال پیش به وسیله چینی ها از این گیاه به دست آمده، جدیدا به خاطر تاثیراتش بر روی کاهش وزن و ورزش بدن سازی، به معروفیت جهانی دست پیدا نموده است. اما کاربردهای دارویی زیادی از efedra وجود دارد که می تواند به شما برای بهبود سلامت عمومی یاری کند.

آشنایی با گیاه افدرا،خواص و عوارض آن افدرا گیاهی است که قدمتی طولانی برای درمان بسیاری از بیماری ها و کاهش وزن دارد، اما اخیراً تحقیقات انجام شده نشان می دهد که این ماده اثرات خطرناکی بر سیستم عصبی و قلب و عروق دارد.

این روزها که تب لاغری بالا گرفته است و افراد برای چند کیلو لاغرتر شدن به هر دری می زنند، بازار بسیاری از عطاری ها و استفاده از گیاهان دارویی برای کاهش وزن حسابی داغ شده است و گیاهان متعددی برای این منظور پیشنهاد می شوند. یکی از گیاهانی که در زمینه لاغری قدمت طولانی دارد و در بسیاری از نقاط دنیا به منظور کاهش وزن استفاده می گردد، گیاه افدرا می باشد؛ اما این که افدرا تنها بر بافت چربی موثر است یا اینکه سایر ارگان های بدن را هم تحت تأثیر قرار می دهد؛ بحثی است که مفصلاً در این مقاله در باره آن صحبت خواهیم کرد.

افدرا چیست؟افدرا ماده ای است که از گیاهی با نام افدرا سینیکا گرفته می گردد که یک گیاه دارویی چینی می باشد و به طور سنتی در داروهای چینی استفاده می گردد. نام چینی آن MA HUANG (ماهوانگ) است و ماده موثر موجود در این گیاه افدرین می باشد. افدرین ترکیب شبه آمفتامینی بسیار قوی است که هم سیستم عصبی و هم سیستم قلبی عروقی را تحت تأثیر قرار می دهد. بیش از 40 گونه از این گیاه در سرتاسر دنیا شناسایی شده اند. گیاه افدرا از مواد شیمیایی متعددی تشکیل شده است که از جمله آن: افدرین، پسودوافدرین، نورپسودوافدرین، نورافدرین، متیل افدرین، تانن، هیدروکسی کینورنیک اسید، کوئینولین و ... را می توان نام برد. در حقیقت افدرین و پسودوافدرین با افدرا متفاوت می باشند و گیاه کامل افدرا اثرات ملایم تری به نسبت افدرین و سودوافدرین استخراج شده از این گیاه دارند. این اختلاف همچون تفاوت گیاه قهوه و کافئین خالص می باشد.

اثرات درمانی افدراگیاه افدرا برای مدت بیش از 2 هزار سال در سرزمین های شرقی آسیا برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده است. گیاه افدرا دارای اثرات ضد التهابی و ضد آرتریت می باشد و برای درمان برونشیت، آسم، سرماخوردگی، آنفلوانزا، سردرد، سرفه، تب بالا، ادم، بیماری های مفصلی و استخوانی و ... به فراوانی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر افدرین این گیاه سرشار از تانین می باشد که اثرات محافظت نماینده در نارسایی کلیوی دارد.

افدرا و لاغری موضعیامروزه افدرا در مکمل های لاغری به طور گسترده استفاده می گردد. اگر روزانه 500 کالری کمتر از حالت عادی مصرف کنید و از گیاه افدرا هم بهره ببرید، افدرین موجود در گیاه افدرا یاری می نماید تا هفته ای نیم کیلوگرم وزن کم کنید. مطالعات نشان می دهد که این گیاه یاری می نماید تا چربی های ناحیه شکم راحت تر سوزانده گردد.

کاهش اشتها با یاری افدراماده شیمیایی افدرین که در گیاه افدرا موجود می باشد بر سیستم اعصاب مرکزی موثر است و مراکز سرکوبگر اشتها را در مغز فعال می نماید. در نتیجه با مصرف این گیاه، اشتهای شما محدود می گردد و به شما یاری می نماید تا احساس گرسنگی کمتری داشته باشید. ممکن است شما در فاصله ناهار تا شام نیازی به مصرف میان وعده نکنید و در این مدت گرسنه نشوید و نهایتاً کنترل بیشتری بر زمان های صرف غذایتان خواهید داشت.

افدرا یک چربی سوز طبیعیافدرین و سودوافدرین موجود در برگ های این گیاه، منجر به افزایش متابولیسم بدن و فعالیت قلب و مغز می شوند. در نتیجه سطح انرژی بدن افزایش می یابد. همه این ها به دلیل اثرات گرمازایی ناشی از افدرین می باشد. این گرمازایی منجر به افزایش تجزیه چربی های ذخیره شده و افزایش مصرف انرژی در بدن می گردد.

افدرین و نور افدرین موجود در گیاه افدرا وقتی در جریان خون آزاد می گردد انتقال خون و اکسیژن را به سلول ها تسریع می نماید و گلوکز و لیپید بیشتری را برای تبدیل شدن به انرژی جابه جا می نماید. در نتیجه افدرا به عنوان یک چربی سوز طبیعی معرفی می گردد.1

اثرات ضد ویروسبر اساس آنالیز های انجام شده معین شده است که این گیاه علیه ویروس Polio اثرات خوبی دارد.

اثر روی فشار خونمعمولا مصرف این گیاه موجب افزایش فشار خون می گردد. بر اساس آنالیز های انجام شده، معین شده است که مصرف نوعی عصاره متانولی موجب مهار اثر آنزیم مبدل آنژیوتنسین (ACE) کلیه تا 98 درصد شده است. به نظر می رسد که تاتن ها، ترکیبات اصلی مسئول بروز این اثر باشند.

اثر بر نوروپاتی دیابتیبر اساس آنالیز های انجام شده معین شده است که استفاده از اقدرین در درمان چند مورد نوروپاتی دیابتی از جمله پا درد ناشی از نوروپاتی دیابتی موثر می باشد.

اثرات مهار نماینده آنزیمنتایج حاصل از آنالیز های انجام شده، حاکی از مهار اثر آنزیم دوپااکسیداز تیروژناز موجود در گیاه می باشد. این مهار ممکن است منجر به کاهش تیرگی پوست گردد.

اثر روی دستگاه تنفساز افدرین به همراه سایر داروها برای درمان علامتی سرفه ناشی از بیماری های تنفسی از قبیل سرماخوردگی معمولی، آسم برونشی یا برونشیت مزمن یا حاد استفاده می گردد.

اثرات محرکاثرات فارماکولوژیک افدرین شامل افزایش فشار سیستولیک و دیاستولیک خون و بعلاوه افزایش سرعت ضربان قلب است که ناشی از انقباض عروق و تحریک قلب می باشد. بعلاوه موجب افزایش بازده قلب و نیروی انقباض آن می گردد.

اثر روی احتباس ادراریافدرین موجب تحریک گیرنده های شبه آدرنالین آلفا و بتا شده، که موجب شل کردن ماهیچه های مثانه می گردد.

اثر بر فشار خون و تعداد ضربان قلبدر آنالیز های انجام گرفته معین شد که مصرف مکمل رژیمی چند جزیی حاوی افدرا و کافئین (DSEC)، موجب افزایش فشار خون سیستولیک می گردد.

این مکمل روی سرعت سوخت و ساز، کاهش وزن، ترکیب بدن و پارامترهای مرتبط با سلامت تاثیر می گذارد.2

چگونه از افدرا استفاده کنیم؟اگر از گیاه افدرا استفاده می کنید، از یکی از منابع حاوی کافئین مانند قهوه در کنار آن استفاده نمایید و بعلاوه در صورت مصرف افدرا از آب زیادی بهره ببرید تا مواد خطرزای موجود در گیاه هرچه زودتر از بدن خارج گردد. گفتنی است، 88 درصد آن بعد از 4 ساعت و 97 درصد آن بعد از 48 ساعت به وسیله ادرار از بدن خارج می شوند. ضمناً از افدرا در هنگام شب استفاده نکنید، زیرا این گیاه به خواب رفتن را مشکل می سازد و ممکن است مسائل خواب یا بی خوابی برایتان به همراه داشته باشد.

اثرات جانبی افدراتا قبل از سال 2005 افدرا یک ماده قانونی و مجاز به حساب می آمد؛ اما بعد از تحقیقات متعدد و گزارشات مختلف مبنی بر عوارض خطرناک این گیاه، دو ماده افدرا و افدرین به عنوان مواد خطرناک شناسایی شدند و به وسیله سازمان غذا و داروی آمریکا ممنوع گردیدند؛ و اکنون بسیاری از شرکت های خارجی در ترکیب مکمل های لاغری خود از این گیاه استفاده نمی نمایند.

چند مورد از عوارض این گیاه در زیر آمده استعوارض ناشی از افزایش سطح انرژی در بدن مانند اضطراب، افزایش تعریق، گرگرفتگی، اختلالات خواب و بی خوابی.

اختلالات عصبی مانند جنون، رعشه، برافروختگی، خارشک، خستگی و سردرد.

اختلال در سیستم گردش خون مانند افزایش فشارخون و احتمال سکته از دیگر عوارض این گیاه است.

اختلال در ژن ها: تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهد افدرا ممکن است فعالیت تیروزیناز و ملانین را کاهش دهد. چون افدرا بر بیان ژن تیروزیناز موثر است.

سایر عوارض مانند اسهال، آلرژی، افزایش دفع ادرار و …

پی نوشت:

1.www.beytoote.com

2.www.safiresalamat.com

3.www.saednews.com

منبع: راسخون

به "آشنایی با گیاه افدرا،خواص و عوارض آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با گیاه افدرا،خواص و عوارض آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید