در قرنطینه چه کتاب هایی بخوانیم؛ معرفی 12 کتاب از بهترین و پرفروش ترین رمان های جهان
به گزارش وبلاگ تورهای استانبول، کتاب خوب، صادق ترین و بی ریاترین دوست انسان است. این روزها که به خاطر شیوع ویروس کرونا کووید 19 و پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا در خانه مانده ایم و خودمان را قرنطینه نموده ایم یکی از بهترین سرگرمی ها خواندن کتاب است. در میان میلیون ها کتابی که در سرتاسر جهان وجود دارد بعضی شاهکارهای ادبیات برای عاشقان کتابخوانی در همه کشورهای جهان محبوب و پرفروشند.
اگر شما هم مثل ما اعتقاد دارید که باید کتاب های خوب و مفید را برای مطالعه به همدیگر معرفی کنیم پس یک لیست معرفی کتاب 12 تایی از شاهکارها و بهترین و پرفروش ترین کتاب های رمان دنیا که به دلایل مختلف شایسته این لقب تشخیص داده شده اند را به انتخاب منتقدان سایت ادبی معتبر Britannica با ما مرور کنید.
1- آنا کارنینا؛ سرگشتی های بانو آنا
هر ویژگی که یک عاشق و خوره کتاب از یک شاهکار ادبی و رمان هیجان انگیز انتظار دارد همگی با آب و تاب در کتاب جذاب و پرکشش آنا کارنینا اثر لئون تولستوی آورده شده اند: بی وفایی، شرط بندی، دسیسه و توطئه و البته فئودالیسم روسی در قالب نثری فخیم و غیر مبتذل. این کتاب که از زمان نخستین چاپش در سال 1878 تا به امروز همیشه در لیست بهترین رمان های ادبی دنیا مجله ادبی معتبر Time Magazine قرار داشته است، روایت روابط خانواده های اشرافی روسیه در قرن 19 میلادی است و شخصیت اصلی آن زنی به نام آنا کارنینا است.
داستان آنا کارنینا به عنوان یکی از بهترین و پرفروش ترین کتاب های رمان ادبی دنیا از اینجا شروع می گردد که زن و شوهری به نام های استپان آرکادیچ و داریا الکساندرونا با هم اختلافی خانوادگی دارند. آنا کارنینا خواهر استپان آرکادیچ است و از سن پترزبورگ به خانه برادرش می آید تا اختلاف میان آن ها را حل نماید. پس از آن ماجراهای داستان تازه شروع می شوند و زندگی آنا کارنینا دستخوش تغییر و تحولات فراوان و البته پرکششی برای خواننده می گردد. آنا کارنینا در ایران توسط چندین مترجم به زبان فارسی برگردانده شده است که از جمله مشهورترین و بهترین ترجمه ها متعلق به سروش حبیبی است.
2- کشتن مرغ مقلد؛ معصومیت از دست رفته
هارپر لی، نویسنده کتاب مرغ مقلد که در تمام عمر فقط همین یک کتاب را نوشت به عقیده منتقدان حتی با همین یک کتاب به عنوان یکی از بهترین و پرفروش ترین کتاب های رمان دنیا ، یکی از تاثیرگذارترین نویسنده های تاریخ ادبیات دنیاست. نخستین نسخه کتاب مرغ مقلد در سال 1960 به چاپ رسید و تبدیل به یکی از شاهکارهای ادبیات کلاسیک شد. هارپر به خاطر این کتاب برنده یکی از معتبرترین جوایز ادبی یعنی پولیتزر شد. داستانِ کتاب از زبانِ دخترِ نوجوانی به نام اسکات فینچ روایت می گردد که در شهر کوچکی در ایالت آلاباما آمریکا زندگی می نماید. پدر اسکات وکیل است و در زمان وقوع داستان پرونده مرد سیاه پوستی را پذیرفته که متهم است به دختر سفیدپوستی تجاوز نموده است و… مرغ مقلد یا همان مرغ مینا در این کتاب نمادی از معصومیت است. از روی این کتاب یک فیلم سینمایی مشهور به همین نام ساخته شده که یکی از محبوب ترین فیلم های تاریخ سینما تا به امروز است.
3- گتسبی عظیم؛ یک کتاب شاهکار، یک فیلم منحصر به فرد
اسکات فیتز جرالد در گتسبی عظیم به عنوان یکی از صد رمان برتر قرن بیستم و یکی از بهترین و پرفروش ترین کتاب های رمان دنیا ، داستان مردی ثروتمند اما مشکوک را از زبان فردی به نام نیک روایت می نماید که همیشه در حال خوشگذرانی و مهمانی دادن است و البته هیچ کس نمی داند که او این همه ثروت را از کجا آورده است. شایعات زیادی همیشه حول و حوش زندگی و روابط جی گتسبی بر سر زبان هاست، این که او فرزند یک خانواده فقیر بوده که عاشق دختری ثروتمند می گردد و زمانی که عنوان افسر نیروی زمینی به جنگ دنیای اول اعزام می گردد، دختر مورد علاقه اش با فردی ثروتمند ازدواج می نماید و همین مسئله حوادث بعدی داستان را رقم می زند. تا به امروز چندین فیلم از روی این رمان ساخته شده است که آخرین آن ها با بازی لئوناردو دی کاپریو در سال 2013 روی پرده سینماهای دنیا رفت.
4- صد سال تنهایی
امکان ندارد که بخواهیم یک لیست از بهترین کتاب های رمان دنیا صحبت کنیم و صد سال تنهایی را نادیده بگیریم. کتابی پر کشش و پر از شخصیت های متفاوت نوشته گابریل گارسیا مارکز. کتاب که در سال 1967 نوشته شده داستان زندگی خانواده یک سرهنگ در شرف اعدام به نام بوئندیا است که در لحظه مرگ تمام خاطرات زندگی از جلو چشمانش عبور می نماید. رمان صد سال تنهایی در حقیقت داستان زندگی شش نسل یک خانواده از اهالی آمریکای جنوبی است که در دهکده ای به نام ماکوندو زندگی می نمایند.
کتاب در حقیقت بر پایه سبک رئالیسم جادویی نوشته شده و جایزه نوبل ادبیات را در سال 1982 برای نویسنده اش به ارمغان آورد. صد سال تنهایی توسط مترجمان زیادی به فارسی برگردانده شده که یکی از بهترین ترجمه های این کتاب اثر مرحوم بهمن فرزانه است.
5- گذری به هند
رمانی پرکشش نوشته مورگان فوستر که داستان زندگی زن انگلیسی به همراه پسر قاضی و عروسش در هندوستان است. در این گیر و دار زن انگلیسی که خانم مور نام دارد با پزشکی هندی به نام دکتر عزیز آشنا می شوند. این در حالی است که انگلیسی ها که در آن موقع هندوستان را تحت سلطه خود داشتند چندان تمایلی به معاشرت هندی ها با انگلیسی های ساکن هند ندارند و به شدت با این قضایا برخورد می نمایند. کتاب گذری به هند به عنوان یکی از بهترین و پرفروش ترین کتاب های رمان دنیا هم در حقیقت داستان تنشی آشکار میان جامعه هند و بریتانیای هایی است که این کشور را اشغال نموده اند.
در پی این آشنایی و سفر دکتر عزیز با این خانواده انگلیسی به غارهای مارابار اتفاقات مشکوکی رخ می دهد که بدنه اصلی داستانی کارآگاهی و پر پیچ و خم را تشکیل می دهد. دیوید لین، کارگردان مشهور انگلیسی در سال 1984 یک فیلم براساس این رمان ساخت که اتفاقا اثری بسیار پیروز بود.
6- مرد نامرئی؛ من را ببین
مرد نامرئی، نوشته رالف الیسون نویسنده ، معلم و منتقد سیاهپوست آمریکایی است. کتاب توضیح حال مردی سیاهپوست است که توسط اطرافیان همیشه نادیده گرفته می گردد. شخصیت اصلی کتاب که در واقع همان مرد نامرئی است در طول داستان هیچ نامی ندارد و در حقیقت به خاطر زندگی در یک جامعه آمریکایی پر از خشونت و تعصب علیه جامعه آفریقایی-آمریکایی و در واقع سیاهپوستان ساکن آمریکا هویتش را از دست می دهد.
رمان با چنین جملاتی شروع می گردد: من مردی نامرئی هستم. نه، من از آن موجودات خیالی ترسناک محبوب ادگار آلن پو نیستم، محصول سینمای هالیوود هم نیستم. من آدمی هستم با پوست و گوشت، خون و بافت… و می توانم بگویم عقل هم دارم. من نامرئی هستم چون مردم ترجیح می دهند مرا نبینند، می فهمید؟
این کتاب در سال 1953 جایزه بهترین کتاب داستان ملی آمریکا را از آن خود کرد.
7- دون کیشوت؛ توهمات یک ذهن آشفته
کتابی که هر کس باید در قفسه کتابخانه منزل یا محل کارش داشته باشد. رمانی مشهور اثر میگل دی سروانتس که به احتمال زیاد مشهورترین و محبوب ترین کتاب تاریخ ادبیات اسپانیاست که در ایران با ترجمه بی نظیر مرحوم محمد قاضی بارها تجدید چاپ شده است. دون کیشوت برای نخستین بار در سال 1615 منتشر شد و سروانتس بخش نخست آن را زمانی که زندانی بود نوشت. در قسمتی از مقدمه رمان دن کیشوت به قلم مترجم آمده است: شاید تا به امروز هیچ کتابی به اندازه دن کیشوت این همه مورد عشق و علاقه ملت های گوناگون نبوده است.
بسیاری از کتاب ها هست که تنها به یک قوم و ملت اختصاص دارد و از حدود مرز یک کشور فراتر نمی رود؛ بسیاری دیگر نیز هست که در میان ملل دیگر هم خواننده دارد ولی تنها مورد پسند گروه روشنفکران یا مردم عادی یا طبقات ممتاز است.
اما دن کیشوت همه حصارهای جغرافیایی و نژادی و اجتماعی و طبقاتی را درهم شکسته و نام خود را با دنیا و بشریت توأم ساخته است. همین بس که این رمان از ابتدای قرن هفدهم تا به امروز بیش از هزار بار به بیشتر از سی زبان مختلف منتشر شده و تنها در شوروی از سال 1917 به این طرف پنجاه مرتبه و هر بار در 900000 نسخه و به چهارده زبان ترجمه و تجدید چاپ شده است.
از این داستان شگرف سرورانگیز، خلاصه ها فراهم آورده اند، نمایشنامه ها پرداخته اند، و بارها آن را به صورت بالت و اپرا و فیلم سینما مجسم ساخته اند، و دن کیشوت علی رغم تحولات و تغییراتی که در طی چند قرن گذشته در ذوق ادبی اتفاق افتاده هنوز از پرخواننده ترین کتاب هاست. شخصیت دون کیشوت در این کتاب معرف فردی است خیالاتی و ساده دل در جغرافیایی نامعلوم با یک دوجین دشمن فرضی که خود را یک شوالیه می بیند که قرار است دنیا را نجات دهد.
8- دلبند؛ مرثیه ای برای سیاهپوستان
داستانی پرکشش و پر از دست انداز نوشته تونی موریسون که روایت زندگی پر از مشقت بردگان سیاهپوست را در قرن 19 میلادی در امریکا است. شخصیت اصلی رمان دلبند زنی سیاهپوست به نام ست است که به اوهایو فرار می نماید اما بعد از گذشت سال ها هنوز هم احساس اسارت می نماید. خاطرات مزرعه ای که در آن برده بود، احساس گناه مداوم به خاطر نوزادش که مجبور شده به خاطر فرار از مزرعه او را بکشد و همچنان حضور و روحش را در خانه احساس می نماید. نوزادی که هیچ گاه اسمی نداشت و زمانی که می خواستند برای نوزاد مرده سنگ قبر بسازند یک کلمه روی آن نوشتند: دلبند. تون موریسون برای این رمان غمگین و تراژیک جایزه ادبی پولیتزر را در سال 1988 از آن خود کرد.
9- خانم دالووی؛ یک روز با خانم دالووی
به احتمال زیاد خانم دالوی عجیب ترین رمان ویرجینیا ولف است. رمان خانم دالووی توضیح یک روز از زندگی یک زن ثروتمند و اهل معاشرت در جامعه بریتانیا با نام کلاریسا دالووی است که از زبان سوم شخص روایت می گردد. داستان از صبح روزی در ماه ژوئن شروع می گردد که خانم دالووی به قصد خریدن گل برای مهمانی باشکوهی که قرار است شب در منزلش برگزار گردد و مهمانان مهمی از جمله نخست وزیر به این مهمانی دعوت هستند از خانه بیرون می رود و… شخصیت های فراوان در طول داستان با افکار گذشته، بیماری های ذهنی و روحی، استرس های ناشی از جنگ دنیای اول، شرایط و فشارهای اجتماعی و … دسته و پنجه نرم می نمایند و همین مسائل شالوده اصلی داستان را تشکیل می دهند.
سبک و سیاق منحصر به فرد رمان، دقت و ظرافت کار نویسنده، موضوع و زمان بندی دقیق همگی یکی از بهترین و پرفروش ترین و البته و مورد احترام ترین کتاب های رمان دنیا را رقم زده اند.
10- چیزهایی که در هم شکسته
ادبیات غرب معمولا به کتاب هایی که توسط نویسندگان اهل شمال آمریکا، آمریکایی لاتین یا اروپا نوشته می شوند روی خوش نشان می دهند. اما این بار نویسنده ای آفریقایی و اهل نیجریه به نام چینوا آ چه بی اثری خلق نموده که سالهاست مورد توجه منتقدان ادبی است. چیزهایی که در هم شکسته داستان زندگی مردمان اهل قاره آفریقاست که با ورود مبلغان مسیحی و استعمارگران اروپایی زندگی شان دچار بحران می گردد و گاهی از هم می پاشد.
11- جین ایر؛ عشق و جنون
شارلوت برونته نویسنده انگلیسی در قرن نوزدهم میلادی با خلق رمان اجتماعی و ادبی جین ایر به عنوان یکی از بهترین کتاب های رمان تاریخ نام خود را بر سر زبان ها انداخت. رمان دربارهٔ زندگی دختری به نام جین است که در کودکی مادر و پدر خود را از دست می دهد و پس از ناملایماتی که از خاله و پسر خاله هایش می بیند به پرورشگاه سپرده می گردد و در محیط خشک و خشن پرورشگاه عظیم می گردد.
جین ایر جوان که حالا معلم شده برای تدریس به خانه ای اشرافی می رود، ارباب خانه آقای راچستر که مردی خیالاتی و عاشق پیشه است به تدریج به او علاقه مند می گردد، ولی زمانی که جین متوجه می گردد او قبلاً ازدواج نموده و همسر او که حالا دیوانه است در طبقه بالا همان خانه زندگی می نماید سرخورده شده و خانه را ترک می نماید.
در میانه راه بیهوش می گردد و یک کشیش با خواهرانش او را پیدا نموده و از او نگهداری می نمایند. کشیش کم کم به جین علاقمند می گردد اما… از روی این کتاب چندین فیلم سینمایی ساخته شده که اغلب با استقبال تماشاگران روبه رو شده اند.
12- به رنگ ارغوان
اگر بخواهیم د رمورد یکی از بهترین و پرفروش ترین کتاب های رمان دنیا صحبت کنیم به رنگ ارغوان یکی از آن هاست. رمانی آمریکایی که نویسنده اش آلیس واکر به خاطر نوشتن آن برنده جایزه ادبی پولیتزر و جایزه کتاب ملی آمریکا شد. داستان از این قرار است که سِلی جکسن، دختر نوجوان سیاه پوستی است، که پدرش فرزندان او را به خانواده ثروتمند ساموئل ها می فروشد. خود او را نیز به آلبرت جانسن گلاور، مرد سیاه پوست بیوه ای واگذار می نماید، که در واقع عاشق خواهر سلی یعنی نتی (بوسیا) بوده است.
سلی با وجود آزار و اذیت مدام آلبرت و فرزندانش، سعی می نماید همسر مطیعی باشد. نتی از خانه پدر فرار می نماید، و نزد سلی می آید. اما آلبرت او را بیرون می نماید. نتی قول می دهد برای سلی نامه بنویسد، ولی هیچ گاه نامه ای به دستش نمی رسد… این کتاب با ترجمه آقای امیرحسین مهدی زاده به فارسی برگردانده شده است.
به رنگ ارغوان مملو است از موضوعاتی مثل نژادپرستی و تبعیض جنسیت و حق کشی. استیون اسپیلبرگ در سال 1985 فیلمی به همین نام ساخت که نامزد جایزه اسکار در 11 رشته شد.
7 روش موثر و عملی برای داشتن حال خوب
تست روانشناسی میوه ها به شما می گوید گلابی هستید یا هلو
منبع: افق کوروش